Sokszor keresnek fel olyan eladók, akik vidéki ingatlanukon szeretnének továbbadni. Ezek a felkérések (is) nagyon megtisztelőek, jó tudni, hogy nem csak a fővárosban ismerik el a szakmai hozzáértésemet, sajnos mégis el kell utasítanom ezeket a felkéréseket.

A mai bejegyzésből kiderül, hogy miért, és az is, hogy mit tehetsz, ha eladnád a vidéki ingatlanodat.

Akkor tehát miért is ragaszkodom ennyire a fővárosi ingatlanokhoz?

Mert azokat ismerem! Itt élek, minden nap ezekkel az ingatlanokkal foglalkozom. Sok éves munkám során elég tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy nyugodtan mondhassam: ismerem az összes környéket, tisztában vagyok a kínálattal és a kereslettel egyaránt, és nap mint nap nyomon követem a piac változásait.

A fővárosi lakások specialistájaként úgy érzem, itt tudom a tőlem elvárt és megszokott profi színvonalat nyújtani. Úgy tartja a mondás, addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér. Én tisztában vagyok vele, hogy mennyit érdemes vállalnom, nem megyek bele olyan üzletbe, ahol esetleg nem ismerem megfelelően a piacot, nem tudom a maximumot nyújtani. Ezzel ugyanis a számomra legfontosabb dolgot kockáztatnám: az átlagon felül elégedett ügyfelet.

Azt vallom, hogy a minőség fontosabb a mennyiségnél, ezért csak olyan lakások eladását vállalom, amelyeket teljes szakmai hozzáértésemmel érdemben tudom segíteni. Minden becsületes, profi ingatlanosnak van szakterülete, olyan lakások, amelyekhez jobban ért, amelyekkel szívesebben foglalkozik. Sok értékesítő esik abba a hibába, hogy a mennyiséget a minőség elé helyezi és azt hiszi, bármely lakást ugyanolyan sikerrel eladná, de ők valószínűleg nem rendelkeznek kellő szakmai hozzáértéssel vagy tapasztalattal.

Akkor mit tehetek vidéki ingatlaneladóként?

Egyrészt vannak olyan állandó aranyszabályok a lakáseladással kapcsolatban, amelyeket bármely eladónak érdemes megfogadnia függetlenül attól, hogy hol található az ingatlan. Ilyen szabályokat szinte naponta mutatok be a Facebook oldalon, vagy itt a blogon is. Ha visszaolvasod ezeket, akár magad is megpróbálkozhatsz a lakáseladással, de ahogy mindig is hangsúlyoztam, ez is egy szakma, ezért ha nem tudsz rá elegendő időt szánni, az az eredményen is meg fog látszani.

Fontos, hogy elmélyedj a témában, például visszaolvass néhány bejegyzést itt a blogon, hogy képbe kerülj, és ne érjen kellemetlen meglepetés. Természetesen az eladás még így sem gyerekjáték, néha még számomra, tapasztalt értékesítőre is várnak szokatlan helyzetek. Ezekre felkészülni sajnos nem lehet, itt tényleg csak a szuperképesség, vagy a sok éves tapasztalat segíthet. Ha ezeknek híján vagy, akkor sincs azonban minden veszve…

Keress specialistát! Vidéken is dolgoznak olyan becsületes, profi kollégáim, akik hozzám hasonlóan a lehető legtöbbet teszik meg azért, hogy ügyfeleik átlagon felül elégedettek legyenek a megbízás első pillanatától egészen a kulcsok átadásáig. Ennek érdekében mindig tisztában vannak a helyi szokásokkal, ismerik a csatornákat, ahol érdemes hirdetni a lakást, naprakészek a piac mozgásával kapcsolatban, ezáltal profin felbecsülik ingatlanod értékét, és az egész procedúra során érdemi segítséget tudnak nyújtani neked.